از «زیر آسمان شهر» تا «محکوم»؛ مسیر تازه رامین پرچمی در بازیگری افتخار تازه برای سینمای ایران با موفقیت نوشین مسعودیان در مادرید فرانسه، میزبان تازه‌ترین پروژه سینمایی جیم جارموش بازگشت «کارآگاه علوی» پس از ۱۷ سال به تلویزیون استاندار: خراسان رضوی از ظرفیت عظیم فرهنگی‌هنری برخوردار است | جای خالی نمایشگاه کتاب در مشهد بازگشت زوج خلاق سینمای آمریکا | همکاری دوباره اسپایک جونز و چارلی کافمن میراث تصویری قاجار احیا می‌شود آثار منتخب سیروس الوند در شبکه نمایش روی آنتن می‌روند + زمان پخش عمو پورنگ برای نوجوانان با نیازهای ویژه اجرا می‌کند استوری جدید فریبا نادری پس از مصاحبه جنجالی‌اش | مخلص بچه‌های ونک هستم! + عکس بنیاد سینمایی فارابی حامی ساخت فیلم بلند از «تایپیست» شد فصل جدید «لیسانسه‌ها» ساخته می‌شود؟ وعده وزیر فرهنگ و ارشاد برای پایان پروژه تئاتر شهر تا جشنواره فجر واکنش تند نیوشا ضیغمی به مصاحبه فریبا نادری + عکس حادثه برای عوامل سریال «بیست و یک» در تهران مناسبت‌ها و تقویم فرهنگی‌هنری امروز (یکشنبه، ۴ آبان ۱۴۰۴) آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر مشهد در هفته گذشته (۲۶ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۴) آغاز پنجمین جشنواره ملی شعر کودک تکذیب نمایش فیلم «زن و بچه» سعید روستایی در جشنواره حیفا اسرائیل
سرخط خبرها

نگاهی به نمایشگاه موسیقی «روزبه» در نگارخانه فردوسی مشهد | نوای سازهای اصیل خراسانی

  • کد خبر: ۳۶۳۳۷۹
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸
نگاهی به نمایشگاه موسیقی «روزبه» در نگارخانه فردوسی مشهد | نوای سازهای اصیل خراسانی
نمایشگاه سازهای ایرانی در نگارخانه فردوسی مشهد محلی برای دیدار نزدیک مردم با دنیای موسیقی است.

به گزارش شهرآرانیوز، کم پیش می‌آید در مشهد نمایشگاهی برگزار شود که هم ساز‌ها به نمایش گذاشته شوند و هم امکان خرید مستقیم برای علاقه‌مندان فراهم باشد. همین اتفاق در نمایشگاهی که به همت روزبه طاهریان برپا شد، حال‌وهوای متفاوتی به فضای فرهنگی شهر داد. این‌جا نه فقط ساز‌ها روی میز‌ها چیده شده‌اند، بلکه سازندگان و نوازندگان هم در کنارشان حضور دارند تا درباره کارشان بگویند و با مخاطبان رو‌به‌رو شوند. همین ارتباط مستقیم میان هنرمند و مردم است که به نمایشگاه معنا می‌دهد؛ فرصتی که هم به شناخت بهتر ساز‌ها کمک می‌کند و هم به رونق کار سازندگان منجر می‌شود. در ادامه گفت‌وگوی ما را با مسئول برگزاری و هنرمند حاضر نمایشگاه موسیقی روزبه را می‌خوانید.

نمایشگاه موسیقی مشهد فرصتی برای ارتباط مستقیم هنرجویان با سازندگان است

روزبه طاهریان درباره هدف و ایده شکل‌گیری این نمایشگاه توضیح داد: افتتاحیه چنین نمایشگاهی در مشهد کم‌سابقه است. معمولاً کمتر پیش می‌آید که هم نمایش ساز‌ها باشد و هم فروش آنها. ایده اولیه این کار از یک چالش همیشگی در میان نوازندگان، مدرسان، هنرجویان و سازندگان شکل گرفت؛ اینکه بتوانند ساز باکیفیت را با قیمت معقول و متناسب با ارزش هنری و فنی آن تهیه کنند. این دغدغه قدیمی همیشه بین هنرمندان، استادان و سازندگان وجود داشته است.

وی با اشاره به سابقه هنری خود تصریح کرد: من شاگرد استاد شکرخواه بودم. او همیشه دغدغه داشت که ساز با قیمت پایین‌تر و مناسب‌تر به دست نوازنده برسد تا همه بتوانند ساز بزنند. همین دغدغه باعث شد ایده این نمایشگاه در ذهنم شکل بگیرد. چون خودم کارگاه سازسازی دارم و فروشگاه هم راه‌اندازی کرده بودم، تصمیم گرفتم ساز‌های ساخته‌شده خودم و همکارانم را مستقیم ارائه کنم. در نهایت با دعوت آقای ثابتی‌نیا از سوی فرهنگسرای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی این نمایشگاه شکل گرفت.

این سازنده ساز ادامه داد: هدف این بود که ساز‌های اصیل خراسانی و همچنین ساز‌های مناطق اطراف در این نمایشگاه معرفی شوند. به‌ویژه برای هنرجویان و نوآموزان، فرصت بسیار مهمی است که از نزدیک با ساز‌ها آشنا شوند و حتی فرایند سازسازی را هرچند به شکل محدود در بخش کارگاهی ببینند. این تجربه برای آنان ارزشمند است.

صدای ساز در مشهد | نگاهی به نمایشگاه موسیقی روزبه در نگارخانه فردوسی

مسئول برگزاری نمایشگاه درباره بازخورد‌های مخاطبان افزود: من اصلاً فکر نمی‌کردم استقبال تا این حد خوب باشد. در روز افتتاحیه علاقه‌مندان زیادی آمدند. بعضی‌ها حتی آشنایی زیادی با ساز نداشتند و می‌پرسیدند این ساز چه نام دارد، اما همین مواجهه مستقیم فرصتی بود که علاقه‌مندان ساز‌ها را از نزدیک لمس کنند. چیزی که برای من جالب بود، ماندگاری بازدیدکنندگان بود. معمولاً انتظار داشتم افراد ده دقیقه بمانند، اما برخی حتی استادان یا نوازندگان حرفه‌ای یک تا دو ساعت در نمایشگاه حضور داشتند و این برای من بسیار خوشحال‌کننده بود.

طاهریان در بخش دیگری از صحبت‌های خود از تخفیف ویژه برای بازدیدکنندگان خبر داد و گفت: برای دانشجویان جهاد دانشگاهی، همه ساز‌های ما با ۲۰ درصد تخفیف عرضه می‌شود. همچنین برای سایر بازدیدکنندگان، تخفیف ۵ درصدی در نظر گرفته‌ایم.

این سازنده ساز در پایان با اشاره به فعالیت‌های کارگاهی خود افزود: کارگاه من در بیرجند، خراسان جنوبی، فعال است و در حال حاضر بیشتر روی ساز‌های بومی این منطقه کار می‌کنم. به‌ویژه ساز دایره چندضلعی بیرجند که یکی از ساز‌های خاص و اصیل خراسان جنوبی است. تلاش دارم این ساز را بازآفرینی و دوباره زنده کنم.

صدای ساز در مشهد | نگاهی به نمایشگاه موسیقی روزبه در نگارخانه فردوسی

نمایشگاهی که جای خالی آن در مشهد احساس می‌شد

امید صابری درباره مسیر هنری خود در موسیقی تاکید کرد: از همان سال‌ها دوتار شمال خراسان را دنبال کردم و از سال ۱۳۸۵ به سراغ کمانچه محلی کردی خراسان رفتم. سپس از سال ۱۳۹۱ ساخت دوتار را شروع کردم و حدود پنج شش سال بعد، یعنی در سال ۱۳۹۶، به سمت ساخت کمانچه سنتی هم رفتم. ما خانواده‌ای شش نفره هستیم که همگی در حوزه ساخت ساز فعالیت داریم و اکنون در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت برگزاری چنین رویداد‌هایی خاطرنشان کرد: برگزاری این نمایشگاه در مشهد که به نوعی شهر دوم ایران و یکی از قطب‌های فرهنگی کشور به شمار می‌آید، بسیار ضروری است. این نمایشگاه فرصت مغتنمی است تا هنرجویان و علاقه‌مندان موسیقی از نزدیک با سازندگان دیدار کنند. این ارتباط هم در زمینه فروش و معیشت سازندگان مؤثر است و هم اهمیت فرهنگی بالاتری دارد.

صدای ساز در مشهد | نگاهی به نمایشگاه موسیقی روزبه در نگارخانه فردوسی

این هنرمند تأکید کرد: اگر چنین نمایشگاه‌هایی در مشهد برگزار نشود، سرمایه و توجه فرهنگی به شهر‌های دیگر منتقل خواهد شد. این در حالی است که خراسان یکی از قطب‌های بزرگ تولید ساز و محصولات موسیقایی است و در طول تاریخ، نوازندگان، شاعران و هنرمندان برجسته‌ای را به فرهنگ و هنر ایران معرفی کرده است.

گفتنی است این نمایشگاه از شنبه (۱۲ مهر ۱۴۰۴) برپا شده و تا چهارشنبه (۱۶ مهر ۱۴۰۴) برقرار است و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید، به نگارخانه «فردوسی» واقع در فرهنگ‌سرای جهاد دانشگاهی، مراجعه کنند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->